Budeme-li hledat definici výživy, zjistíme, že na světě existuje mnoho typů nejrůznějších výživ. V našem případě, kdy se zaměříme výhradně na výživový styl zvířat, budeme přistupovat k čerstvé výživě dle vlastní definice.

Co je čerstvá výživa?

Čerstvá výživa zvířat, neboli čerstvá výživa, je typ výživy, která se zaměřuje na poskytování čerstvých potravin a produktů s vysokou mírou svěžesti. To je, ve světě krmiv pro zvířata, novinkou a odpovědí k tradičnímu krmivu pro psy a kočky, které obvykle prochází procesem přípravy a vaření, které přirozené vlastnosti složek pozmění, obvyklé je rovněž přidávání umělých složek, jako jsou konzervační přísady, barviva, dochucovadla atd.

Umělé složky v krmivech pro zvířata se mohou zdát neškodná, a to zejména v případech, kdy krmivo propagují a prodávají velké komerční značky. Nicméně konzultace s veterinářem nebo odborníkem na výživu zvířat nás upozorní na možné dlouhodobé dopady na zdraví zvířete. Stejně jako v lidské stravě jídlo, které je zpracováno a doplněno chemickými látkami není nejzdravější a to i přesto, že tyto látky mnohdy jídlo přemění na lépe přijímatelné nebo dokonce chutné.

Jak získat čerstvou výživu pro naše čtyřnohé přátele?

To je otázka, kterou si mnozí z vás již položili, zvláště pokud váš čtyřnohý přítel prodělal zdravotní problém, nebo má vyšší věk, zkrátka v čase kdy se jej snažíme chránit co nejvíce.

Na první pohled můžeme vidět složky a přísady, které se obvykle vyskytují v kupovaném krmivu.
Jestliže čerstvé suroviny nejsou k dispozici, nebo nejsou v požadovaném množství, hledáme něco jiného. V současné době existuje mnoho značek super-prémiové kvality, které nabízejí vysoký podíl čerstvých složek v nejvyšší kvalitě. Některé krmiva, například Optimanova nám zaručují pečlivou a vynikající přípravu svých produktů, stejně jako vysoký obsah čerstvých surovin, dohromady s tolik potřebnými vitamíny, minerály, tuky a bílkovinami, z nejlepších zdrojů a ve správných poměrech.

Čerstvá výživa leží na myslí mnohých z nás a také veterinářů a odborníků na zvířecí výživu. Jejích přínosů je mnoho, a přestože na trhu mohou být levnější možnosti jak nakrmit naše čtyřnohé přátelé v krátkodobém horizontu, víme, že rozdíl ve střednědobém a dlouhodobém horizontu za to stojí. Přidejte se a krmte čerstvou výživou. Nebudete litovat!

Líbilo se? Sdílej ...
Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on Twitter